The Velvet Poles

The Velvet Poles

The Velvet Poles ft. Margarita:

Het verhaal van de the Velvet Poles start in september 1988, in de schaduw van de basiliek van Koekelberg.

Een aantal 17-jarige laatstejaarstudenten aan het Heilig-Hartcollege in Ganshoren, besluiten om samen een rockbandje op te richten om op te treden voor hun “100 dagen” .
Met Stefaan “Robbie” Robrechts aan de keyboards, Philippe “de Gorre” Gondry op viool en Peter “de Leydt” Leyder als zanger was de basis gelegd voor “Pauline à la Plage”, een vriendenbandje, dat naast covers ook een aantal eigen nummers bracht. Robbie en Leydt werden hierdoor een onafscheidelijk muzikaal duo, dat de 30 daaropvolgende jaren heel wat tijd zowel op - als naast verschillende podia zou doorbrengen. Hoogtepunt was ongetwijfeld de studio-opname van een aantal zelfgeschreven nummers (Madness, Sharleen, …) met hun band Pearly Pete, gereleased en vereeuwigd op Spotify.

Op 26 januari 2018 werd het vreselijk nieuws bekend, dat zanger Leydt plots was overleden. Het nieuws kwam binnen als een mokerslag.

Robbie nam terug contact op met Gorre, met de vraag om samen – viool & piano – een hommage te brengen op Midwinter Lombeek – want daar zouden Leydt en Robbie optreden (cfr foto).

Het werd een bijzonder emotioneel moment waar vooral ongeloof en diepe droefheid overheersten. Maar tegelijkertijd leken beide mannen ook te beseffen, dat het samen muziek maken de mooiste en de meest krachtige manier was om de geest van hun vriend levend te houden. Robbie en Gorre waren vastbesloten om het muzikaal verhaal van Leydt verder te zetten.

Samen stichtten ze “The Velvet Poles”, waarbij keyboard/gitaar en viool de basis vormen.

Bestaande nummers worden gestript en in een nieuw jasje gestoken.

Met “The Velvet Poles”  willen Stefaan en Philippe opkomend zangtalent een podium bieden.

Belangrijke peilers om muzikale chemie te creëren zijn gedrevenheid, passie en een open geest.

Voor de komende optredens werken ze samen met toptalent Margarita Spirina.

Een klok van een stem, met een speciale “grain” die prachtig combineert met jazzy-style nummers.

 

“The Velvet Poles” boeken kan via 0495 287 825 (Philippe Gondry)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x