Robert Biesemans

Robert Biesemans

Ik ben geboren in Antwerpen in 1953 als echte sinjoor.

Van kindsbeen af was ik bezeten van fotografie.  Ik moet ongeveer twaalf geweest zijn als ik een prijs won in een wedstrijd van Kodak.  Sindsdien is fotografie een bijna dagelijkse bezigheid.  Na een leven van informatica en lesgeven werd ik rond 2005 beroepsfotograaf.


Mijn stijl is samengevat in mijn slogan: “als eenvoud mag sieren”.  Ik ben een eenvoudige mens en maak eenvoudige foto’s.  Liefst van mensen “zoals ze zijn”.  Geen make-up, geen modekledij, geen luxetoestanden.  Klassieke concerten, ballet, dans en dingen waar met weinig licht, veel beweging en veel schaduw foto’s moeten gemaakt worden, zijn mijn favoriete onderwerpen.  
Ik reken mezelf bij de “sportieve mensen”.  Ik hou van snelheid en beweging zolang er geen motor aan te pas komt.  De foto’s die ik in mijn studio maak zijn zelden geposeerd, maar bijna altijd in beweging.  Creatief kunnen omgaan met mensen en met licht is voor mij een feest waarbij ik de tijd al wel eens vergeet.


Ik hou er van om mijn fotografiekennis te delen met anderen in workshops die ik geef.  Zowel in groep als privaat.  De kunst van het kijken komt daarin altijd voor de knopjes en de techniek.  “Eenvoud” is ook terug te vinden in mijn stijl van lesgeven.  Ik doe dat nog zoals vroeger : met handen en voeten en meestal zonder powerpoint.

Ik heb reeds tentoon gesteld in België, Frankrijk, China en won enkele prijzen.  Maar het meest blij ben ik met mijn label van “Qualified European Photographer” , toegekend door collega’s op het hoogste Europees  niveau.


Veel fotoplezier, en bedankt om tot hier te lezen. 

Robert

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x