Pieter Clicteur info tekst

Pieter Clicteur info tekst

Pieter Clicteur werd geboren op 7 november 1978 in Oostende. 

Hij werkte 10 jaar in de informaticasector vooraleer hij een carrièreswitch tot beroepsfotograaf maakte. Die carrièreswitch heeft hij vooral te danken aan zijn wereldreis van 14 maanden door Azië en Oceanië. Tijdens deze avontuurlijke trip, ging hij aan de slag met een semi-professioneel reflextoestel en kreeg hij hoe langer hoe meer de fotografiemicrobe te pakken. Eenmaal terug in België volgde hij een driejarige opleiding tot fotograaf.

In 2009 ging hij van start als fotograaf in bijberoep. Pieter reikte meteen naar ambitieuze doelen: hij werd meermaals aangesteld als privé-fotograaf van toenmalig premier Herman Van Rompuy en deed frequent freelance eventfotografie voor Toerisme Oostende. 

Vanuit een brede interesse verkende hij uiteenlopende takken van de fotografie: van sociale reportages en eventfotografie over portret-, studio-, product- en publiciteitsfotografie tot natuurfotografie.

In 2011 zette Pieter een punt achter zijn informaticacarrière en stortte zich volledig op zijn passie. Op vandaag werkt Pieter fulltime als fotograaf voor bedrijven en particulieren. Hij legt zich tegenwoordig toe op sociale reportages en conceptuele fotografie. 

In 2013 werd hij door de dienst Cultuur van de stad Oostende uitgenodigd om zijn beelden tentoon te stellen in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk. Ook de affiche van Filmfestival Oostende 2013 was opnieuw van zijn hand. Deze keer prijkte Johan Heldenbergh op de 

affiche. De foto werd onder water genomen. Meteen de aanzet voor een nieuwe uitdaging: onderwaterportretten. Een uitdaging die in 2015 een boek voorbracht: heArt. Een boek met 61 portretten van bekende Vlamingen, onder water geportretteerd ter promotie van orgaandonatie.

Nog in 2015 behaalde hij zijn EP label (European Photographer), een kwaliteitslabel uitgereikt door de Federation of European Photographers. Later dit jaar ging zijn internationale succes door met het behalen van een bronzen medaille op de 5e China International Photography Art Exhibition.

Zijn tweede boek, Soul, kwam eind 2017 op de markt. Een boek ter preventie van zelfmoord. Daarvoor portretteerde hij 41 mensen uit de media-wereld. 

Ook in 2018 en 2019 is één van zijn beelden geselecteerd voor the World Photographic Cup. Hij behaalde prijzen op prestigieuze internationale wedstrijden en bracht zijn derde boek "Op het Stalen ros naar Portugal" uit, een boek dat tot stand kwam na een fietsreis van 2806 km naar de Portugese hoofdstad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x