Paul Imbrechts tekst

Paul Imbrechts tekst

“STATE OF MIND”

Alle werken maken deel uit van een reeks onder de naam “State of Mind”. Zoals de titel het weergeeft zijn de meeste doeken kleurrijke en expressieve portretten, die de essentie van de persoonlijkheid weergeven met alle subtiele nuances.

Alle schilderijen spreken voor zichzelf.

Soms zijn de werken met penseel geschilderd op het doek en tonen dan een spanning tussen de poëtisch, subtiele schilderwijze en het fotografische model – een poëtisch realisme, rustig, harmonisch en gedetailleerd. Andere werken zijn dan weer bruut gespateld op het doek en geven dan een spanning weer tussen de brute, expressieve schilderwijze en de reflectie van het fotografische voorbeeld – een brutaal realisme, vibrerend en vol energie.

Overal staat de herkenbaarheid en uitdrukking centraal, geïnspireerd door het leven zelf. De innerlijke gemoedsgesteltenis is afleesbaar in het hele portret, met als climax de ogen als spiegel van de ziel.

De dynamische uitdrukkingswijze en het harmonische kleurgebruik ontstaan steeds uit een spontane innerlijk emotionele impuls, de ene keer vloeiend en spontaan, de andere keer verrassend bruut, maar niettegenstaande de brutale schilderwijze ook steeds herkenbaar en uiting gevend aan een innerlijke gemoedsgesteltenis.

De schilderwerken zijn gemaakt om te behagen en de toeschouwer vreugde te schenken en de esthetische gevoelens en emoties op te lichten. De werken zijn uitermate geschikt om een hedendaagse woning te verrijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x